lösev

ÖSYM Başkanlığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili bir duyuru yayımladı

Sanat 28.06.2019 - 07:35, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3954+ kez okundu.
 

ÖSYM Başkanlığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili bir duyuru yayımladı

ÖSYM Başkanlığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili bir duyuru yayımladı. Kurum duyurusunda DGS sınav günü açık olacak nüfus müdürlüklerinin listesini paylaştı. 2019 yılı Dikey Geçis Sınavı (DGS) 30 Haziran tarihinde tüm Türkiye geneli gerçekleştirilecek. Sınava katılacak öğrenciler için son dakika duyurusu yayımlayan ÖSYM sınava girişte kimlik belgesi adına sorun yaşayabilecekler için bilgilendirme yaptı. ÖSYM'DEN DGS DUYURUSU ÖSYM Başkanlığı yapmış olduğu bilgilendirme açıklamasında, sınava katılacak adaylardan T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyeceğini bildirdi. Bu durumda sınava girecek adayların İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüklerinden belge alacaklarını açıkladı. Sınav konusunda da adaylara uyarılarda bulunan ÖSYM şu ifadeleri kullandı;   ''Sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2019-DGS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar,Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, 2019-DGS Sınava Giriş Belgesi ve güncel bir fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.''   30.06.2019 tarihinde Mersin'de 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak olan nüfus müdürlüğü Yenişehir Nüfus Müdürlüğü olarak belirlendi.
ÖSYM Başkanlığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili bir duyuru yayımladı. Kurum duyurusunda DGS sınav günü açık olacak nüfus müdürlüklerinin listesini paylaştı. 2019 yılı Dikey Geçis Sınavı (DGS) 30 Haziran tarihinde tüm Türkiye geneli gerçekleştirilecek. Sınava katılacak öğrenciler için son dakika duyurusu yayımlayan ÖSYM sınava girişte kimlik belgesi adına sorun yaşayabilecekler için bilgilendirme yaptı. ÖSYM'DEN DGS DUYURUSU ÖSYM Başkanlığı yapmış olduğu bilgilendirme açıklamasında, sınava katılacak adaylardan T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyeceğini bildirdi. Bu durumda sınava girecek adayların İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüklerinden belge alacaklarını açıkladı. Sınav konusunda da adaylara uyarılarda bulunan ÖSYM şu ifadeleri kullandı;  
''Sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2019-DGS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar,Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, 2019-DGS Sınava Giriş Belgesi ve güncel bir fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.''  
30.06.2019 tarihinde Mersin'de 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak olan nüfus müdürlüğü Yenişehir Nüfus Müdürlüğü olarak belirlendi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.