lösev

Oyun Yazma Programı'nda sona yaklaşıldı

28.11.2023 - 12:16, Güncelleme: 28.11.2023 - 12:16 2264+ kez okundu.
 

Oyun Yazma Programı'nda sona yaklaşıldı

Oyun Yazma Programı’nda sona yaklaşıldı Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun, tiyatro dünyasına yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlediği Oyun Yazma Programı’nda sona yaklaşıldı. Ön seçkiye kabul edilen 4 yazarın 4 oyunu, Süreyya Karacabey yönetimindeki atölyelerde geliştiriliyor. Son buluşmada, tamamlanmaya yakın olan oyunlar, oyuncular tarafından okundu. Nilüfer Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun Mitos Boyut Tiyatro Yayınları iş birliğiyle düzenlediği; oyun yazarlığını teşvik etmeyi ve yerli tiyatro oyunu repertuvarına çağdaş metinler kazandırmayı amaçlayan Oyun Yazma Programı kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Geçen Temmuz ayında ön seçkiye kabul edilen 4 yazarın oyun taslaklarının belirlenmesinin ardından, Süreyya Karacabey yönetiminde düzenlenen atölyelerde taslaklar geliştirildi. Tamamlanmaya yakın hale gelen oyunları, hafta sonunda Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun profesyonel oyuncu ekibi okudu, yazarlar da bu okumaları dinledi. Düzenlenen son atölyede oyuncular ve yazarlar, oyunlar üzerine sohbet ederek verimli bir çalışma gerçekleştirdi.  Yazarlar, atölyedeki deneyimin ardından oyunlarını tekrar ele alarak geliştirme ve yazma sürecine devam edecek. Önümüzdeki aylarda yazarların oyunlarına son şekli vermesi planlanıyor. Ön seçkideki 4 oyunun son haline gelmesinin ardından ana seçkiye kalacak oyunlar belirlenecek ve kitap olarak basılacak. Basılacak oyunlar, 27 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek panelde açıklanacak.    Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Oyun Yazma Programı’nda sona yaklaşıldı

Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun, tiyatro dünyasına yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlediği Oyun Yazma Programı’nda sona yaklaşıldı. Ön seçkiye kabul edilen 4 yazarın 4 oyunu, Süreyya Karacabey yönetimindeki atölyelerde geliştiriliyor. Son buluşmada, tamamlanmaya yakın olan oyunlar, oyuncular tarafından okundu.

Nilüfer Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun Mitos Boyut Tiyatro Yayınları iş birliğiyle düzenlediği; oyun yazarlığını teşvik etmeyi ve yerli tiyatro oyunu repertuvarına çağdaş metinler kazandırmayı amaçlayan Oyun Yazma Programı kapsamındaki çalışmalar devam ediyor.
Geçen Temmuz ayında ön seçkiye kabul edilen 4 yazarın oyun taslaklarının belirlenmesinin ardından, Süreyya Karacabey yönetiminde düzenlenen atölyelerde taslaklar geliştirildi. Tamamlanmaya yakın hale gelen oyunları, hafta sonunda Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun profesyonel oyuncu ekibi okudu, yazarlar da bu okumaları dinledi. Düzenlenen son atölyede oyuncular ve yazarlar, oyunlar üzerine sohbet ederek verimli bir çalışma gerçekleştirdi.
 Yazarlar, atölyedeki deneyimin ardından oyunlarını tekrar ele alarak geliştirme ve yazma sürecine devam edecek. Önümüzdeki aylarda yazarların oyunlarına son şekli vermesi planlanıyor. Ön seçkideki 4 oyunun son haline gelmesinin ardından ana seçkiye kalacak oyunlar belirlenecek ve kitap olarak basılacak. Basılacak oyunlar, 27 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek panelde açıklanacak. 

 


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.