lösev

Tarsus 29 Ekim Coşkusunu Fener Alayı ile Taçlandırdı

Genel 30.10.2019 - 06:41, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2534+ kez okundu.
 

Tarsus 29 Ekim Coşkusunu Fener Alayı ile Taçlandırdı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.Yıl Dönümü Tarsus’ta da coşkuyla kutlandı. 28 Ekim’de Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan resmi kutlamalar 29 Ekim sabahı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun tebrikleri kabulüyle devam etti. Kaymakamlık makamında ilçe protokolü ve vatandaşların bayramını kutlayan Kaymakam Kadir Sertel Otcu daha sonra Cumhuriyet meydanındaki etkinliklere katıldı. Kaymakam Otcu’ya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ali Deran da eşlik etti. Kaymakam Otcu’nun alandakilerin bayramını kutlamasıyla devam eden tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Otcu, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetimiz 20. yüzyılın en muhteşem olaylarından biridir. Çünkü bizi bu muhteşem olaya taşıyan süreçte tam bağımsızlık için, eşitlik için, uygarlık için ve millet için adanmış -feda edilmiş- hayatlar ve idealler vardır.” İfadelerine yer verdi. Tören daha sonra öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan müzik dinletisi, şiir ve gösterilerle devam etti. Akşam ise Fener Alayı yürüyüşü düzenlendi. Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, İlçe emniyet Müdürü Ercan Elbir, Millet Vekilleri, parti temsilcileri ve binlerce vatandaş bir araya gelerek Aznakay Parkı önünden Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Ellerinde bayraklarla slogan atarak yürüyen kalabalığa apartmanlardan ve iş yerlerinden de vatandaşlar bayrak sallayarak, alkışlayarak ve konfeti atarak destek verdi. Metrelerce uzunluğunda Türk Bayrağı ve meşalelerle gerçekleşen yürüyüşte 7’den 77’ye herkes birlik beraberlik mesajı verdi.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.Yıl Dönümü Tarsus’ta da coşkuyla kutlandı. 28 Ekim’de Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan resmi kutlamalar 29 Ekim sabahı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun tebrikleri kabulüyle devam etti. Kaymakamlık makamında ilçe protokolü ve vatandaşların bayramını kutlayan Kaymakam Kadir Sertel Otcu daha sonra Cumhuriyet meydanındaki etkinliklere katıldı. Kaymakam Otcu’ya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ali Deran da eşlik etti. Kaymakam Otcu’nun alandakilerin bayramını kutlamasıyla devam eden tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Otcu,
“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Cumhuriyetimiz 20. yüzyılın en muhteşem olaylarından biridir. Çünkü bizi bu muhteşem olaya taşıyan süreçte tam bağımsızlık için, eşitlik için, uygarlık için ve millet için adanmış -feda edilmiş- hayatlar ve idealler vardır.” İfadelerine yer verdi.
Tören daha sonra öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan müzik dinletisi, şiir ve gösterilerle devam etti. Akşam ise Fener Alayı yürüyüşü düzenlendi. Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, İlçe emniyet Müdürü Ercan Elbir, Millet Vekilleri, parti temsilcileri ve binlerce vatandaş bir araya gelerek Aznakay Parkı önünden Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Ellerinde bayraklarla slogan atarak yürüyen kalabalığa apartmanlardan ve iş yerlerinden de vatandaşlar bayrak sallayarak, alkışlayarak ve konfeti atarak destek verdi. Metrelerce uzunluğunda Türk Bayrağı ve meşalelerle gerçekleşen yürüyüşte 7’den 77’ye herkes birlik beraberlik mesajı verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.