lösev

Tarsus Müftülüğü'nden İdlib'e 40 Ton İnsani Yardım Malzemesi

Genel 20.01.2020 - 10:06, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3705+ kez okundu.
 

Tarsus Müftülüğü'nden İdlib'e 40 Ton İnsani Yardım Malzemesi

Tarsus Müftülüğü tarafından Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahiplerine dualar eşliğinde 2 tır yardım malzemesi gönderildi. Emniyet Müdürlüğü karşısı eski Borsa binası yanında yardım tırını uğurlamak üzere tören düzenlendi. Müftülüğün yardım tırına Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler Cemiyeti, Aydoğanlar İnşaat firması sahibi Şeref Aydoğan, Hıdıroğlu Un fabrikası, Palmiye ve Aykanat marketler zinciri, Okyay şirketler grubu, Kamyoncular kooperatifi, Esnaf Kefalet odası başkanlığı ve hayırseverler de destek verdi. Yapılan duanın ardından açıklamada bulunan Tarsus Müftüsü Ali Can, İdlib’e gönderilecek iki tırın Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler Cemiyeti, esnaflar ve hayırseverlerin destekleriyle doldurulduğunu belirterek Türk milletinin her zaman hayırsever bir millet olduğunu, bu yardım faaliyetinde ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. “Yolumuz iyilik olsun” sloganıyla yola çıkan tırın Mersin’de toplanıp sonra İdlib’e uğurlanacağını ifade eden Müftü Ali Can, “Bu tırda aslında milletimizin iyilikseverliği, kardeşliği ve merhameti yüklü. Aslında eşya yüklü ama bu eşyalar bir merhametin sonucu olarak tırlarımıza yüklendi. İnşallah oradaki kardeşlerimizin yaralarına, dertlerine derman olur.” İfadelerini kullandı. Bu yardım tırlarının ilk olduğunu ve bundan sonra da devamının geleceğini söyleyerek sözlerine devam eden müftü Can, hayırseverlere teşekkür edip dua okudu. Yapılan duaların ardından içerisinde bir tırı sadece un olan ve ayrıca kuru bakliyat, şeker, çay, yağ, yatak, battaniye gibi toplamda 40 tonluk iki yardım tırı, yarın sabah İblib’e varmak üzere uğurlandı.
Tarsus Müftülüğü tarafından Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahiplerine dualar eşliğinde 2 tır yardım malzemesi gönderildi. Emniyet Müdürlüğü karşısı eski Borsa binası yanında yardım tırını uğurlamak üzere tören düzenlendi. Müftülüğün yardım tırına Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler Cemiyeti, Aydoğanlar İnşaat firması sahibi Şeref Aydoğan, Hıdıroğlu Un fabrikası, Palmiye ve Aykanat marketler zinciri, Okyay şirketler grubu, Kamyoncular kooperatifi, Esnaf Kefalet odası başkanlığı ve hayırseverler de destek verdi. Yapılan duanın ardından açıklamada bulunan Tarsus Müftüsü Ali Can, İdlib’e gönderilecek iki tırın Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler Cemiyeti, esnaflar ve hayırseverlerin destekleriyle doldurulduğunu belirterek Türk milletinin her zaman hayırsever bir millet olduğunu, bu yardım faaliyetinde ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. “Yolumuz iyilik olsun” sloganıyla yola çıkan tırın Mersin’de toplanıp sonra İdlib’e uğurlanacağını ifade eden Müftü Ali Can,
“Bu tırda aslında milletimizin iyilikseverliği, kardeşliği ve merhameti yüklü. Aslında eşya yüklü ama bu eşyalar bir merhametin sonucu olarak tırlarımıza yüklendi. İnşallah oradaki kardeşlerimizin yaralarına, dertlerine derman olur.” İfadelerini kullandı.
Bu yardım tırlarının ilk olduğunu ve bundan sonra da devamının geleceğini söyleyerek sözlerine devam eden müftü Can, hayırseverlere teşekkür edip dua okudu. Yapılan duaların ardından içerisinde bir tırı sadece un olan ve ayrıca kuru bakliyat, şeker, çay, yağ, yatak, battaniye gibi toplamda 40 tonluk iki yardım tırı, yarın sabah İblib’e varmak üzere uğurlandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.