lösev

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şen, 'Basın özgür olmalıdır"

Genel 23.07.2019 - 13:38, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 3729+ kez okundu.
 

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şen, 'Basın özgür olmalıdır"

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Türk Basınından sansürün kaldırılışının 111. 'nci yıldönümünü kutladı. Başkan Duran Şen, başta her türlü zorluğa rağmen büyük bir özveriyle toplumu bilgilendiren, görevlerini en iyi şekilde yapmak için her türlü zorluğa rağmen görevini yapmanın gururunu yaşayan Tarsus'taki medya mensuplarının basında sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutladı. Başkan Şen, yapılan tüm çalışmalar ile hizmetlerin doğru ve tarafsız olarak halka aktarılmasında yazılı, görsel ve işitsel basının öneminin asla göz ardı edilemeyeceğini vurguladığı açıklamasında, halkı aydınlatan ve kamu oyuna gerçekleri bildiren aracın basın olduğunu ifade etti. Başkan Duran Şen, basının örtülü ya da açık biçimde sınırlandığı, basın özgürlüğünün sağlanamadığı ülkelerde basının halkın ve gerçeğin sesi olma işlevini yitirdiğine işaret ederek, ''Özgür ve tarafsız basın demokratik, şeffaf ve açık toplum olmanın en önemli şartlarından biridir. Günümüzde basının sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz kalmadan gerçekleri topluma aktarma, kamuoyu oluşturma, denetleme, eleştirme ve sorgulama görevlerini tam anlamıyla yerine getirebilmesi, şüphesiz demokrasinin standartlarını yükselten temel unsurlardandır . Basının özgür konumunu gölgeleyerek temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulması ve özgür düşüncenin gelişmesinin önünde en büyük engeldir'' şeklinde sözlerini tamamladı.
Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Türk Basınından sansürün kaldırılışının 111. 'nci yıldönümünü kutladı.
Başkan Duran Şen, başta her türlü zorluğa rağmen büyük bir özveriyle toplumu bilgilendiren, görevlerini en iyi şekilde yapmak için her türlü zorluğa rağmen görevini yapmanın gururunu yaşayan Tarsus'taki medya mensuplarının basında sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutladı.
Başkan Şen, yapılan tüm çalışmalar ile hizmetlerin doğru ve tarafsız olarak halka aktarılmasında yazılı, görsel ve işitsel basının öneminin asla göz ardı edilemeyeceğini vurguladığı açıklamasında, halkı aydınlatan ve kamu oyuna gerçekleri bildiren aracın basın olduğunu ifade etti.
Başkan Duran Şen, basının örtülü ya da açık biçimde sınırlandığı, basın özgürlüğünün sağlanamadığı ülkelerde basının halkın ve gerçeğin sesi olma işlevini yitirdiğine işaret ederek,
''Özgür ve tarafsız basın demokratik, şeffaf ve açık toplum olmanın en önemli şartlarından biridir. Günümüzde basının sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz kalmadan gerçekleri topluma aktarma, kamuoyu oluşturma, denetleme, eleştirme ve sorgulama görevlerini tam anlamıyla yerine getirebilmesi, şüphesiz demokrasinin standartlarını yükselten temel unsurlardandır . Basının özgür konumunu gölgeleyerek temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulması ve özgür düşüncenin gelişmesinin önünde en büyük engeldir'' şeklinde sözlerini tamamladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.