lösev

TARSUSTA YETİŞTİRİLEN SOYA FASULYESİNİN HASADI BAŞLADI

Tarsus (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 07.10.2021 - 09:02, Güncelleme: 07.10.2021 - 09:02 6584+ kez okundu.
 

TARSUSTA YETİŞTİRİLEN SOYA FASULYESİNİN HASADI BAŞLADI

TARSUSTA YETİŞTİRİLEN SOYA FASULYESİNİN HASADI BAŞLADI

"Ata Tohumu Miras" projesi kapsamında yetiştirilen soya fasulyesinin hasadı başladı.Ata  Tohumu Miras projesi kapsamında Tarsus Belediyesi ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında yapılan protokol uyarınca 25 dekarlık arazide 5 dekarlık bölüme yerli tohum soya fasulyesi ekilmişti. Dün hasat edilmeye başlandı. Tarsus'un Çiçekli (köyünde) Mahallesinde gerçekleştirilen hasada Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Ahmet Korhan Şahar, Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekipler ve çiftçiler katıldı. Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat, 3 çeşit soya ekili arazide belediyenin de bir çeşit soya ekimi yapmasına izin veren çiftçiye teşekkür etti. Polat, "Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün geliştirmiş olduğu yağ oranı yüksek olan çeşidimizi bu alana ekmiş olduk. Soya fasulyesi özellikle yağ oranı yüksek. Aynı zamanda yem bitkisi olarak da kullanılan bir tür. Avrupa'da çok yaygın olarak kullanılıyor ve bizim ülkemizde de son zamanlarda özellikle de Çukurova bölgesinin vazgeçilmezlerinden birisi oldu. Kırsalda özellikle küçük üreticimizi desteklemek çok çok önemli bizim için. Başkanımız Haluk Bozdoğan'ın deyimiyle iki bin rakımdan tutun aşağı sıfır rakama kadar. Özellikle çiftçiyi destekleme noktasında tohumdan fideye, fidana varıncaya kadar başlatmış olduğu bu çalışma hız kesmeden devam ediyor’’ dedi.
TARSUSTA YETİŞTİRİLEN SOYA FASULYESİNİN HASADI BAŞLADI

" Ata Tohumu Miras" projesi kapsamında yetiştirilen soya fasulyesinin hasadı başladı.Ata  Tohumu Miras projesi kapsamında Tarsus Belediyesi ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında yapılan protokol uyarınca 25 dekarlık arazide 5 dekarlık bölüme yerli tohum soya fasulyesi ekilmişti. Dün hasat edilmeye başlandı. Tarsus'un Çiçekli (köyünde) Mahallesinde gerçekleştirilen hasada Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Ahmet Korhan Şahar, Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekipler ve çiftçiler katıldı. Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat, 3 çeşit soya ekili arazide belediyenin de bir çeşit soya ekimi yapmasına izin veren çiftçiye teşekkür etti. Polat,

"Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün geliştirmiş olduğu yağ oranı yüksek olan çeşidimizi bu alana ekmiş olduk. Soya fasulyesi özellikle yağ oranı yüksek. Aynı zamanda yem bitkisi olarak da kullanılan bir tür. Avrupa'da çok yaygın olarak kullanılıyor ve bizim ülkemizde de son zamanlarda özellikle de Çukurova bölgesinin vazgeçilmezlerinden birisi oldu. Kırsalda özellikle küçük üreticimizi desteklemek çok çok önemli bizim için. Başkanımız Haluk Bozdoğan'ın deyimiyle iki bin rakımdan tutun aşağı sıfır rakama kadar. Özellikle çiftçiyi destekleme noktasında tohumdan fideye, fidana varıncaya kadar başlatmış olduğu bu çalışma hız kesmeden devam ediyor’’

dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.