lösev

Yenişehir 8 Mart'ı Sanatla Kutlayacak

Genel 04.03.2020 - 10:30, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2997+ kez okundu.
 

Yenişehir 8 Mart'ı Sanatla Kutlayacak

Yenişehir Belediyesi, kadın mücadelesi ve dayanışmasına destek olmak amacıyla ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında sinema ve dizi oyuncusu Meltem Cumbul, Yazar İpek Ongun ve fotoğraf sanatçısı Canan Yaşar, Yenişehirlilerle buluşacak. Yenişehir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel söyleşiler, atölye çalışmaları, dinletiler, sergiler, tiyatro oyunları ve imza etkinlikleri düzenlenecek. Yenişehir Kent Konseyi, İçel Sanat Kulübü ve Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği’nin de katkı sunduğu etkinlikler, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ayrıca Yenişehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ‘Kendi Parkını Kendin Yap’ sloganıyla yeni bir uygulama başlatıyor. Yenişehir Belediyesi hazırladığı Atölye Park etkinliğiyle kadın estetik bakış açısını parklara yansıtacak. Yenişehir parklarına kadın eli değecek. Etkinlik kapsamında peyzaj mimarı ve heykeltıraş eşliğinde Yenişehirli hünerli kadınlar, Müfide İlhan Parkında heykeller, topraktan küpler, bitki ve ahşap uygulamaları, çitler ve peyzaja yönelik birçok çalışma yapacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde düzenleyecekleri etkinliklere davet etti. Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik takvimi ise şu şekilde; Mersin Oda Korosu-Dinleti:12.30 Sanatçı Canan Yaşar-Söyleşi: 13.00 Yazar İper Ongun:13.30 Mersin Kadınları Tiyatro Oyunu: 14.00 Oyuncu Meltem Cumbul-Aladağ Metinleri Atölye Gösterimi:15.00 Meltem Cumbul-Söyleşi: 18.00 [caption id="attachment_20225" align="aligncenter" width="1000"] Yenisehir'de 8 Mart Sanatla Kutlanacak[/caption]
Yenişehir Belediyesi, kadın mücadelesi ve dayanışmasına destek olmak amacıyla ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında sinema ve dizi oyuncusu Meltem Cumbul, Yazar İpek Ongun ve fotoğraf sanatçısı Canan Yaşar, Yenişehirlilerle buluşacak.
Yenişehir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel söyleşiler, atölye çalışmaları, dinletiler, sergiler, tiyatro oyunları ve imza etkinlikleri düzenlenecek. Yenişehir Kent Konseyi, İçel Sanat Kulübü ve Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği’nin de katkı sunduğu etkinlikler, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ayrıca Yenişehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ‘Kendi Parkını Kendin Yap’ sloganıyla yeni bir uygulama başlatıyor. Yenişehir Belediyesi hazırladığı Atölye Park etkinliğiyle kadın estetik bakış açısını parklara yansıtacak. Yenişehir parklarına kadın eli değecek. Etkinlik kapsamında peyzaj mimarı ve heykeltıraş eşliğinde Yenişehirli hünerli kadınlar, Müfide İlhan Parkında heykeller, topraktan küpler, bitki ve ahşap uygulamaları, çitler ve peyzaja yönelik birçok çalışma yapacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tüm kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde düzenleyecekleri etkinliklere davet etti. Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik takvimi ise şu şekilde; Mersin Oda Korosu-Dinleti:12.30 Sanatçı Canan Yaşar-Söyleşi: 13.00 Yazar İper Ongun:13.30 Mersin Kadınları Tiyatro Oyunu: 14.00 Oyuncu Meltem Cumbul-Aladağ Metinleri Atölye Gösterimi:15.00 Meltem Cumbul-Söyleşi: 18.00 [caption id="attachment_20225" align="aligncenter" width="1000"]Yenisehir'de 8 Mart Sanatla Kutlanacak Yenisehir'de 8 Mart Sanatla Kutlanacak[/caption]
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.