Ticaret Bakanlığı, Çekya, Güney Kore, Sırbistan ve Slovakya’dan ithal edilen binek otomobil dış lastiklerine yönelik damping soruşturması başlattı.
Ticaret Bakanlığı, bazı ülkelerden ithal edilen binek otomobil dış lastiklerine yönelik damping soruşturması başlattı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile soruşturmanın usul ve esasları belirlendi.
Soruşturma, yerli üreticiler Petlas Lastik Sanayi AŞ ve Kocaeli Lastik Sanayi AŞ’nin başvurusu üzerine başlatıldı. Sumitomo Rubber Ako Lastik Sanayi ve Ticaret AŞ de bu başvuruya destek verdi.
Yapılan ön incelemeler sonucunda, Çekya, Güney Kore, Sırbistan ve Slovakya menşeli binek otomobil dış lastiklerinin ithalatında damping uygulandığına dair yeterli delil bulunduğu değerlendirildi. Bu nedenle bu ülkelerden yapılan ithalata yönelik resmi damping soruşturması açılmasına karar verildi.
Yorum Yap