Bebelac’ın ‘Mutlu Bebekler Mutlu Anneler’ projesi Ankara’da başladı. Etkinlikte bebek gelişimi ve annelik üzerine uzman görüşleri paylaşıldı.
Bebelac Çocuk Devam Sütleri, ‘Mutlu Bebekler Mutlu Anneler’ projesinin ilk etkinliğini Ankara’da gerçekleştirdi. Ceyda Düvenci’nin moderatörlüğünde düzenlenen buluşmaya Bebelac Pazarlama Direktörü Nida Benan Özer, Çocuk Sağlık Uzmanı Dr. Melis Yeşil ve Klinik Psikolog Ceren Gümüş Yaşa katıldı. Etkinlikte bebek gelişimi, beslenme rutinleri ve annelik yolculuğuna dair önemli konular ele alındı.
Bebelac Pazarlama Direktörü Nida Benan Özer, markanın annelerin yanında olmayı hedeflediğini belirtti. Özer, projenin Ankara’dan sonra Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin ve İstanbul’da devam edeceğini açıkladı. Amaçlarının annelerle bilgi paylaşımı ve fikir alışverişi ortamı yaratmak olduğunu söyledi. Etkinliklerin interaktif tasarlandığını ve annelerin uzmanlardan yanıt alabileceği, diğer annelerle bir araya gelebileceği bir alan sunduğunu ekledi. Bebek beslenmesi gibi konularda doğru bilgiye ulaşmanın önemine değinen Özer, markanın bu konuda annelere destek olmayı amaçladığını vurguladı.
Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Melis Yeşil, sağlıklı bebek gelişiminde beslenmenin temel unsur olduğunu ifade etti. İlk altı ay sadece anne sütü önerirken, sonrasında ek gıdaya geçişin önemine dikkat çekti. Yenidoğan döneminde anne-bebek tanışıklığı ve emzirme ile ilgili soruların sıkça geldiğini belirten Yeşil, ek gıda döneminin de pek çok soru işareti barındırdığını söyledi. Bu tür buluşmaların aileler ve çocuklarla bir araya gelmek için heyecan verici olduğunu dile getirdi.
Klinik Psikolog Ceren Gümüş Yaşa, annelikle ilgili kusursuz olma beklentisinin anneleri yorduğunu ve tükenmişliğe yol açabildiğini belirtti. Her çocuğun ve ebeveynliğin biricik olduğunu vurgulayan Yaşa, kıyaslamanın doğru olmadığını söyledi. Annenin veya babanın elinden geleni yapmasının yeterli olduğunu, çocukların temel ihtiyaçlarının sevgi, ilgi ve güvende hissetmek olduğunu aktardı. Bu tür buluşmaların annelerin kendi deneyimlerini paylaşarak rahatlamasına ve süreçlerini normalleştirmesine katkı sağladığını ekledi.
Proje kapsamında ‘Mutlu Bebekler Mutlu Anneler Buluşmaları’nın devam edeceği şehirler ve tarihler şöyle sıralandı: 7 Haziran Diyarbakır, 9 Haziran Şanlıurfa, 11 Haziran Gaziantep, 16 Haziran Adana, 18 Haziran Mersin ve 20 Haziran İstanbul.
Yorum Yap