lösev
Anasayfa Yazarlar Ümit BAL Yazı Detayı Bu yazı 2006+ kez okundu.
Ümit BAL
Köşe Yazarı
Ümit BAL
 

'Atatürk rakı içerdi' demek...

GERÇEKTEN ATATÜRKÇÜ MÜYÜZ?   Her şeyi ama her şeyi yanlış yorumlamakta gerçekten üstümüze yok. Biz ki okuyan, araştıran ve aynı zamanda hoşgörülü bir millettik. Ne ara bu noktaya geldiğimizi bilen var mı? Bilen var ya da yok ama en zararlı halinden bahsetmek isterim. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ileri görüşlü, bilimi seven, çok yönlü bir dehaydı. Hayatından ve fikirlerinden hala çokça feyz almaktayız. Onun aziz milletine gösterdiği yol hala geçerliliğini korumaktadır. Biz gençler ise her sabah okul sıralarında izinden yürüyeceğimize and içerdik. İşte sorun tam da burada başlıyor. Hepimiz o izi kendi anlamak istediğimiz ve yahut işimize gelen tarafa çekiyoruz. Buna bir örnek verecek olursam, bizzat iştirak ettiğim bir konuşmayı aktarmak isterim: -Neden bu kadar çok rakı içiyorsun? -O da çok içerdi. Bahsettiğinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu sanırım hepiniz anlamışsınızdır. Peki, şimdi soruyorum size? Kendi zevklerimize “ Atam da öyle yapardı.” kılıfı uydurmak ne kadar doğru? Onun fikirlerini, dehasını anlamaya çalışmak, uygulamak varken neden böyle söylemlere girişiyoruz. Çünkü yine basite kaçıyoruz işte… Onun fikirlerini hayatımıza geçirmek ağır geldiği için bize kolay geleni yani rakı, sigara içmesini vs. uyguluyoruz. Belki de sevmediğimizden aklımız sıra böyle zarar vermeye çalışıyoruz hatırasına… Bunun kime ne faydası var ki? Değişimler, gelişimler böyle gelmez, Atatürk böyle anlaşılmaz. Bence yüreğiniz yetiyorsa atamızın fikirlerine sahip çıkın belki böylelikle tünelin sonundaki ışığı görürüz. Ne dersiniz?  
Ekleme Tarihi: 11 Mayıs 2020 - Pazartesi

'Atatürk rakı içerdi' demek...

GERÇEKTEN ATATÜRKÇÜ MÜYÜZ?

 

Her şeyi ama her şeyi yanlış yorumlamakta gerçekten üstümüze yok. Biz ki okuyan, araştıran ve aynı zamanda hoşgörülü bir millettik. Ne ara bu noktaya geldiğimizi bilen var mı?

Bilen var ya da yok ama en zararlı halinden bahsetmek isterim. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ileri görüşlü, bilimi seven, çok yönlü bir dehaydı. Hayatından ve fikirlerinden hala çokça feyz almaktayız. Onun aziz milletine gösterdiği yol hala geçerliliğini korumaktadır.

Biz gençler ise her sabah okul sıralarında izinden yürüyeceğimize and içerdik. İşte sorun tam da burada başlıyor. Hepimiz o izi kendi anlamak istediğimiz ve yahut işimize gelen tarafa çekiyoruz. Buna bir örnek verecek olursam, bizzat iştirak ettiğim bir konuşmayı aktarmak isterim:

-Neden bu kadar çok rakı içiyorsun?

-O da çok içerdi.

Bahsettiğinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu sanırım hepiniz anlamışsınızdır. Peki, şimdi soruyorum size? Kendi zevklerimize “ Atam da öyle yapardı.” kılıfı uydurmak ne kadar doğru? Onun fikirlerini, dehasını anlamaya çalışmak, uygulamak varken neden böyle söylemlere girişiyoruz.

Çünkü yine basite kaçıyoruz işte… Onun fikirlerini hayatımıza geçirmek ağır geldiği için bize kolay geleni yani rakı, sigara içmesini vs. uyguluyoruz. Belki de sevmediğimizden aklımız sıra böyle zarar vermeye çalışıyoruz hatırasına…

Bunun kime ne faydası var ki? Değişimler, gelişimler böyle gelmez, Atatürk böyle anlaşılmaz. Bence yüreğiniz yetiyorsa atamızın fikirlerine sahip çıkın belki böylelikle tünelin sonundaki ışığı görürüz.

Ne dersiniz?

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.