lösev
Anasayfa Yazarlar Ümit BAL Yazı Detayı Bu yazı 2415+ kez okundu.
Ümit BAL
Köşe Yazarı
Ümit BAL
 

Sözde vatanseverler

SÖZDE VATANSEVERLER Ben ülkem için canımı veririm. Bir savaş olsa ilk ben koşarım. Benim büyük dedelerim bile savaşçıymış. Biz vatansever bir aileyiz. Vs. Bu gibi söylemlerde bulunan en az bir insanla hepimiz tanışmışızdır. Vatanını sevmek ve onu korumayı canı gönülden istemek elbette güzel bir şey. Üstelik aynı toprakta yaşayan, aynı vatanı paylaşan kimselerin ne olursa olsun bu şuurla hareket etmelerini isteyenlerdenim ben de. Ama ah benim canım ülkem yine ve yine bir noktayı ıskaladın. Vatanı korumak sadece savaşmakla mı olur? Denizlerimizi, göllerimizi temiz tutmak; ormanlarımızı korumak; hayvanları yaşatıp insana sevgi ve saygıyla yaklaşmak da vatanı korumak değil midir? Yaşlılarımızı gözetmek, ülkemizin refahı için çalışmak, değerlerine sahip çıkan nesiller olmak da savaşmak değil midir aslında? Pikniğe gittiğinde çöplerini doğaya bırakma. Doğadaki tüm canlılara saygını koru ama hepsine. Değerlerinin yozlaşmasına izin verme. Onları koru ve de yaşat. Son olarak hep çalış; gerek ülken gerekse kendin için. Aklın senin pusulan olsun, emeklerin enerjin olsun. Böylece durmadan yürüyebilirsin. Şimdi önüne bir ayna koyuyorum. İyice bak kendine… En savaşçı, en vatansever olan sensin. Çünkü emin ol bu saydıklarımı yapmak zordur hele de vicdan sahibi değilsen…   Şunu da sakın unutma: Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.  
Ekleme Tarihi: 14 Ekim 2020 - Çarşamba

Sözde vatanseverler

SÖZDE VATANSEVERLER

Ben ülkem için canımı veririm.

Bir savaş olsa ilk ben koşarım.

Benim büyük dedelerim bile savaşçıymış.

Biz vatansever bir aileyiz. Vs.

Bu gibi söylemlerde bulunan en az bir insanla hepimiz tanışmışızdır. Vatanını sevmek ve onu korumayı canı gönülden istemek elbette güzel bir şey. Üstelik aynı toprakta yaşayan, aynı vatanı paylaşan kimselerin ne olursa olsun bu şuurla hareket etmelerini isteyenlerdenim ben de.

Ama ah benim canım ülkem yine ve yine bir noktayı ıskaladın. Vatanı korumak sadece savaşmakla mı olur? Denizlerimizi, göllerimizi temiz tutmak; ormanlarımızı korumak; hayvanları yaşatıp insana sevgi ve saygıyla yaklaşmak da vatanı korumak değil midir?

Yaşlılarımızı gözetmek, ülkemizin refahı için çalışmak, değerlerine sahip çıkan nesiller olmak da savaşmak değil midir aslında?

Pikniğe gittiğinde çöplerini doğaya bırakma. Doğadaki tüm canlılara saygını koru ama hepsine. Değerlerinin yozlaşmasına izin verme. Onları koru ve de yaşat. Son olarak hep çalış; gerek ülken gerekse kendin için. Aklın senin pusulan olsun, emeklerin enerjin olsun. Böylece durmadan yürüyebilirsin.

Şimdi önüne bir ayna koyuyorum. İyice bak kendine… En savaşçı, en vatansever olan sensin. Çünkü emin ol bu saydıklarımı yapmak zordur hele de vicdan sahibi değilsen…

 

Şunu da sakın unutma:

Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.