lösev
Tolga KUŞÇU
Köşe Yazarı
Tolga KUŞÇU
 

GELECEK KAYGISI

MERHABA Değerli Okurlar; Günümüz teknolojisi ne garip diğil mi? Hayatımızın her alanına nüfus eden teknolojiden kaçamayız. Hem iyi Hem de kötü yönleri olan sosyal medyaya değineceğim. İnsanlar sosyal medyaya o kadar bağımlı bir hale geldiler ki artık 5 yaşında ki çcuğun elinde tabler,telefon gibi cihazlar. Oysa ki çocukluğum da ki el becerileri ile yapılan işler kalmadı yeni nesilde. Çok acı çekmek elden bile değil . Üretmeyen bir toplum ve nesil olarak yetişme yolun da son hız ilerliyoruz. Öyle günler gelecek ki bir çivi çakmasını bilmeyen nesil ile karşı karşıya kalacak kalifi dediğimiz emekçi insanları özler duruma geleceğiz. Ben bir Bilgisayar MÜHENDİSİ olara çocuklarımızı erken yaşlar da el işleri ile meşgul edilmesin den yanayım. Neden? Çocuk yaşlarda enerjimizi atamaz isek ileri de hiperaktif nesil yaratmış oluruz. Bu da teknolojiyi çok iyi kullanır hale gelen bir nesil değil bağımlı söz dinlemeyen çocuğun ağzından emiziği alındığın da ağlaması gibi bir durum ile aynı olacak. Böyle bir nesil yaratmak istemiyoruz diye düşünüyorum. Faydasal olarak teknoloji hayatımız da yararlı kullandığımız zaman çok iyi bir araçtır. Teknolojisiz kalalım gibi düşünce içerisin de olmayalım sakın. Çocuklarımızın küçük yaşlarda el becerisine yönlendirelim. O zaman süper bir nesil meydana gelir. Hem teknolojiyi  kullanan hem de bunu el becerisine döken bir nesil bulunmaz bir değerli nesildir.    
Ekleme Tarihi: 29 Ocak 2021 - Cuma

GELECEK KAYGISI

MERHABA

Değerli Okurlar;

Günümüz teknolojisi ne garip diğil mi?

Hayatımızın her alanına nüfus eden teknolojiden kaçamayız.

Hem iyi Hem de kötü yönleri olan sosyal medyaya değineceğim.

İnsanlar sosyal medyaya o kadar bağımlı bir hale geldiler ki artık 5 yaşında ki çcuğun elinde tabler,telefon gibi cihazlar.

Oysa ki çocukluğum da ki el becerileri ile yapılan işler kalmadı yeni nesilde.

Çok acı çekmek elden bile değil .

Üretmeyen bir toplum ve nesil olarak yetişme yolun da son hız ilerliyoruz.

Öyle günler gelecek ki bir çivi çakmasını bilmeyen nesil ile karşı karşıya kalacak kalifi dediğimiz emekçi insanları özler duruma geleceğiz.

Ben bir Bilgisayar MÜHENDİSİ olara çocuklarımızı erken yaşlar da el işleri ile meşgul edilmesin den yanayım.

Neden?

Çocuk yaşlarda enerjimizi atamaz isek ileri de hiperaktif nesil yaratmış oluruz.

Bu da teknolojiyi çok iyi kullanır hale gelen bir nesil değil bağımlı söz dinlemeyen çocuğun ağzından emiziği alındığın da ağlaması gibi bir durum ile aynı olacak.

Böyle bir nesil yaratmak istemiyoruz diye düşünüyorum.

Faydasal olarak teknoloji hayatımız da yararlı kullandığımız zaman çok iyi bir araçtır.

Teknolojisiz kalalım gibi düşünce içerisin de olmayalım sakın.

Çocuklarımızın küçük yaşlarda el becerisine yönlendirelim.

O zaman süper bir nesil meydana gelir.

Hem teknolojiyi  kullanan hem de bunu el becerisine döken bir nesil bulunmaz bir değerli nesildir.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.